Opvoeden & Opgroeien

Leefbaarheid voor kinderen en jongeren

De werkgroep houdt zich bezig met: 

Door het bloeiende verenigingsleven in Lierop gaan jongeren en ouderen op een prettige manier met elkaar om. Het zou zo mooi zijn als we deze vanzelfsprekende dorpscultuur van goed voor elkaar zorgen kunnen behouden. Van kinderopvang tot aan het volwassen worden is een zorg van elke ouder en daar is gemeenschappelijke aandacht voor nodig.

De werkgroep Opvoeden & Opgroeien gaat jongeren in Lierop stimuleren om bij de gemeenschap te willen horen.
Het beleid van de werkgroep is om vraag gestuurd de weerbaarheid van jongeren te vergroten waarbij ouders en jongeren aandacht krijgen. 
Voor zowel ouders als jongeren valt het soms niet mee om op de juiste manier om te gaan met bedreigingen waar jongeren aan blootstaan.
Gezondheidsrisico’s voor jongeren zoals alcohol en drugsgebruik moeten we niet uit de weg gaan maar transparant maken en met ouders en kinderen bespreken.

Door met basisschool het Rendal samen te werken weten kinderen al bijtijds wat de bedoeling is van sociale veiligheid.
Ook na de lagere school gaan onze jongeren merken dat de dorpscoöperatie zorg heeft voor de kwetsbaarheid van jongeren. 

Het organiseren van gerichte voorlichting waarbij professionals betrokken worden om ouders doeltreffende voorlichting te geven is een onderdeel van de aanpak. 

 

Altijd op de hoogte

Hier vindt u altijd de laatste ontwikkelingen m.b.t. de werkgroep opvoeden en opgroeien. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Agenda

Wat is er deze maand te doen?

september 2023

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Evenementen