Volg ons ook op de sociale media: Twitter Facebook

Testrit duofiets dinsdag 18 juni 2019 goed bevallen

23/06/2019

Vorige week, dinsdag 18 juni, werd er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid een testritje te maken met de duofiets. Degenen die er gebruik van maakten waren allen enthousiast. René Manders reed met hen een testrondje door Lierop en ondanks de ondersteuning die op de duofiets zit had hij het warm want de zon stond deze dag hoog aan de hemel. Ideaal weer om van de duofiets gebruik te maken.

Het fietsen op de duofiets is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging wil blijven en houdt van sociaal contact, maar door een beperking niet meer zelfstandig kan fietsen. Bijvoorbeeld voor mensen met een beperking in bewegen, zien, horen of cognitie. Ook mensen die op zoek zijn naar gezelligheid kunnen zich aanmelden.

In Lierop kan men al vanaf 2016 gebruik maken van een duo fiets. Deze fiets is te huur via de site van “Lierop Leeft”.  De fiets kan gehuurd worden voor een ochtend, een middag of een avond. Uiteraard is een combinatie hiervan ook mogelijk. Voor leden is de huur € 5 per dagdeel.
Het leuke van het huren van de duofiets is dat je iemand een leuke actieve dag kunt bezorgen en kunt laten genieten van de natuur.

Het gebruik van de duofiets is heel eenvoudig en de trapondersteuning zorgt ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om gebruik te maken van de fiets. Daarnaast kun je als bijrijder er voor kiezen om al dan niet actief mee te fietsen. Ook bestaat de mogelijkheid om een fietsmaatje in te schakelen die samen met jou een fietstocht gaat maken.

Hiervoor heeft “Lierop leeft” een aantal vrijwilligers gevonden die bereid zijn om een dagdeel als begeleider mee te gaan. Dus als je graag gebruik wilt maken van de duofiets, maar zelf niemand weet die je hierin kan begeleiden, laat het ons weten.

Bel: 06-53 66 81 50
of mail:
dorpsondersteuner@lieropleeft.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 Algemeen| Laatste nieuws| Werkvelden| Ik heb een vraag| Duofiets reserveren| Vraag & aanbod| Contact| Links| Agenda

Dorpscoöperatie Lierop
Gebergte 6
5715 PM Lierop
Mail:info@lieropleeft.nl
Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop