“Een virus raast over de wereld, zoals ook wij voortraasden in het leven. Maar van de ene op de andere dag was alles plotseling anders”. Dit zijn de beginregels van de begeleidende tekst op elk van de 4 Geluksroutes. We hebben het nu over het coronavirus en de crisis die ons bijna het gehele jaar 2020 en 2021 in hun greep hielden.

Gelukkig heeft corona ook goede dingen gebracht. Zoals zorgzaamheid en aandacht voor elkaar. Hoewel de Dorps Coöperatie Lierop Leeft alleen maar inspeelt op vragen en wensen van de leden vond de werkgroep Dienstverlening & Communicatie het toch ’n goed plan om ’n oproep te doen aan de mensen om hun geluksplek met ons te delen. Uit de vele reacties heeft de werkgroep 4 routes samengesteld. Er bleek dus toch ’n vraag te zijn. ’n Vraag om even de dagelijkse sleur en bekommeringen te ontlopen. Letterlijk te ontlopen. Voor elk blad van het klavertje 4 hebben we één route uitgezet. Het plein voor onze prachtige koepelkerk is bij elke route het start én eindpunt.

Route 1 leidt ons door het zuidoostelijke gedeelte van Lierop. ‘n Prachtige wandeling door o.a. d’Oetert en over de Vaarsche Hoef.

Bij Route 2 wandelen we via het Beuven en de Strabrechtse Heide naar Moorsel. Het zuidwestelijke gedeelte van Lierop dus.

Dat het op de Broekkant, Winkelstraat en Gebergte ontzettend mooi is kun je zien wanneer je Route 3 loopt. Met z’n ruim 10 km is dit meteen de langste route

Met de Herselsche Bossen, het motorcrossterrein, en ‘t Eindje maken we het kwartet compleet. Route 4 brengt je op verassend mooie plekjes.

De geluksplekken worden zowel op de plattegrond als langs de route gemarkeerd door ons logo. De door de gemeente Someren geschonken paaltjes zijn door de medewerkers van OutdoorEnZo van het logo voorzien en bij de geluksplekken geplaatst.

De Geluksroutes zijn in Lierop huis aan huis verspreidt. Voor mensen die buiten Lierop wonen is er de mogelijkheid om de routes te downloaden via deze website. Dit kan heel gemakkelijk door onderstaande QR-codes te scannen.

Op 17 juli 2021 zijn de Geluksroutes officieel geopend. Lokale omroep SIRIS maakte ’n mooie reportage die u hieronder kunt bekijken.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email