Volg ons ook op de sociale media: Twitter Facebook

1 Mei 2020: Uitleenpost Lierop Leeft “draait” 5 jaar!!

30/04/2020

Vrijdag 1 mei 2020 is het 5 jaar geleden dat de uitleenpost van Lierop Leeft startte in een ruimte van Henricushof. Mede door de bereidwillige medewerking van woningbouwvereniging WoCom kwam een lokaal ter beschikking. Met vereende krachten werd dit gebruiksklaar gemaakt.

De totale voorbereidingstijd van ruim 1 jaar bleek uiteindelijk te leiden tot een schot in de roos. Leden van Lierop Leeft hoefden niet meer naar elders buiten ons dorp om een hulpmiddel te lenen. De ruimte in Henricushof werd immers ingericht met klossen, dekenboog, helping hands, krukken, looprek, rollators, rolstoelen, ruggensteunen, douchekrukken en bedbeugels. Zaken als plasbuizen( ofwel urinalen) kwamen in de post te koop. Zorgleverancier Medicura uit Nederweert werd de vaste samenwerkingspartner waar het hulpmiddelen betrof als hoog/laag bedden, decubituskussens en – matrassen, postoelen, trippelstoelen of drempelhulpen. Tevens waren de vrijwilligers van de uitleenpost beschikbaar voor vraag en antwoord, hulpverlening en reparaties.

Vanaf 1 mei 2015 zijn er in 5 jaar tijd 423 hulpmiddelen uitgeleend  aan zo’n 250 leden. Rolstoelen, rollators, krukken en klossen waren het meest gevraagd. Hulpmiddelen waren onmiddellijk beschikbaar; 7 dagen in de week in een 24 uurs bereikbaarheid. 6 Vrijwilligers zijn vanaf het begin bij de post betrokken en wel Daan Vlemmix, Frans Neervens, Will Meijers, Monique Willems, Ben van Bussel en Fred van de Wittenboer. Alle 6 zijn zeer gemotiveerd dank zij de enorme hoeveelheid bemoedigende en dankbare reacties van de leden. Elke keer weer zijn er bijzondere verhalen te beluisteren en sterkt het luisterende en behulpzame oor mensen die op dat moment de hulp nodig hebben. Elke vrijwilliger heeft per jaar 5 x 2 weken = 10 weken telefoondienst via het centraal bereikbare nummer 06-20916737. Dit betekent dat zij allen in deze 5 jaren reeds VIJFTIG WEKEN telefonisch bereikbaar zijn geweest en onmiddellijk hebben klaargestaan. Diverse fondsen zoals de Dr. Eijnattenstichting in Someren als wel het fonds Steun Welzijnszorg in Helmond hebben fondsmiddelen verleend om de inrichting mogelijk te maken.
Kortom: de uitleenpost hulpmiddelen van Lierop Leeft is niet meer weg te denken binnen de Lieropse leefbaarheid. De 6 vrijwilligers gaan daadkrachtig verder om hulpmiddelen beschikbaar te stellen.
Wij zijn alle vrijwilligers dankbaar voor hun enorme inzet en bereidwilligheid.

We zouden zeggen: op naar het eerste decennium in 2025!

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Algemeen| Laatste nieuws| Werkvelden| Ik heb een vraag| Duofiets reserveren| Vraag & aanbod| Contact| Links| Agenda

Dorpscoöperatie Lierop
Gebergte 6
5715 PM Lierop
Mail:info@lieropleeft.nl
Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop