Volg ons ook op de sociale media: Twitter Facebook

Archief

20/01/2022 Onze Dorpsondersteuner is op zoek naar Vervoers’maatjes’
Mede dankzij het ‘Maatjesproject’ van Lierop Leeft kunnen veel inwoners van Lierop ’n beroep doen op de vrijwilligers oftewel ‘Maatjes’ die hierbij betrokken zijn. Zo zijn er ‘Contact’, - ‘Vervoer’, - ‘Boodschappen’ en ‘Klussenmaatjes’.

Wegens omstandigheden kunnen we helaas geen beroep meer doen op enkele Vervoers’maatjes’. Het ‘maatje’ zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsprobleem naar voorzieningen of winkels kunnen, activiteiten kunnen ondernemen, of een bezoek brengen aan familie of vrienden. Hij/zij biedt klanten naast vervoer ook de begeleiding die zij nodig hebben.
Bent u geïnteresseerd in dit vrijwilligerswerk dan kunt u contact opnemen met Marieke Linders: dorpsondersteuner@lieropleeft.nl

Onder de knop “Dienstverlening” van deze website kunt u alles lezen over het Maatjesproject in het algemeen en natuurlijk ook over het Vervoers’maatje’ in het bijzonder. Bijvoorbeeld: Hoe ben ik verzekerd en krijg ik 'n kilometervergoeding?

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


30/12/2021 Laatste H.Mis van "ons Pastoorke" in 'de Huiskamer'

Op woensdag 29 december heeft Pater Jan Zwirs zijn laatste H.Mis in 'de Huiskamer' opgedragen. Dit deed hij wekelijks voor de bewoners, maar ook voor enkele andere mensen die gemakkelijker op een stoel zitten dan in de kerkbanken.
Hij werd daarbij geholpen door een groepje vrijwilligers, die alles elke week in gereedheid brachten voor de Eucharistie-viering.
Gezamenlijk dronken ze daarna  een kopje koffie.
Dit gemoedelijke moment zullen de bewoners missen.
Het is even afwachten hoe zijn opvolger hierin staat of dit doorgang vindt.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17/12/2021 Chocomel met 'n dot slagroom van koe Ineke in 'de Huiskamer'

Arno & Elly Verstappen kwamen vrijdagmorgen samen met broer Leon een bezoek brengen aan 'de Huiskamer' van Henricushof.

Zuivelfabrikant FrieslandCampina heeft haar melkveeboeren gevraagd om de bewoners van verzorgingshuizen en het verzorgend personeel eens te verwennen met 'n beker warme chocomel met slagroom. Arno en Elly dachten hierbij meteen aan Henricushof en hebben na overleg met Marieke Linders meteen actie ondernomen.

Rond koffietijd kwamen zij, samen met de getrainde koe Ineke, aan bij Henricushof. Het 3-tal werd gevolgd door b(r)oer Leon die een vrachtje chocomel en slagroom in zijn kruiwagen had liggen. De chocomel werd binnen lekker opgewarmd, van 'n flinke dot slagroom voorzien en aan de aanwezigen geserveerd. Voor velen kwamen er oude herinneringen boven uit de tijd dat ze zelf nog met de hand hun koeien molken.

’s Middags ging het gevolg ook nog naar Sonnehove in Someren om ook daar de mensen te verwennen.

Een mooi, gezellig gebaar  en weer in lichtpuntje in deze donkere dagen, waar we Elly, Arno, Leon, koe Ineke en natuurlijk ook FrieslandCampina zeer dankbaar voor zijn.