Volg ons ook op de sociale media: Twitter Facebook

Laatste nieuws

22/09/2021 Zondag 26 september 11.00 uur start van de 'Beweegweek'
 
Inmiddels staan de puntjes op de i. Het belooft een afwisselend en sportief geheel te worden met dank aan Leef Someren en een aantal enthousiaste Lieropse verenigingen. Wij nodigen iedereen daarom van harte uit om zondag mee te komen doen of te komen kijken.

Om 11.00 uur wordt de beweegroute symbolisch geopend door enkele kinderen van de Kinderraad met de onthulling van de eerste oefening, de warming up. Daarna kan iedereen meedoen aan de volgende sportieve activiteiten:
• Een stukje van de beweegroute in wording lopen en oefeningen doen onder deskundige begeleiding van Leef Someren.
• Sportief bewegen op muziek voor iedereen (ook zittend meedoen is mogelijk) met Maria van Gastel.
• Voetballen met smartgoals met SV Lierop.
• Korfbaloefeningen doen met Dakos.
• Jeu de boules wedstrijd met de KBO. Hiermee is een leuke prijs te winnen.
• Een Coopertest met TUF (Trim U Fit). Gedurende 12 minuten hardlopend of wandelend een zo groot mogelijke afstand proberen af te leggen. De totale loopafstand wordt bijgehouden, zodat iedereen na afloop zijn of haar conditie in een tabel kan aflezen.  
• Paintballen met Leef Someren op diverse targets (niet op elkaar!).

Verder zijn er stands met informatie over de Geluksroutes, Rijvereniging St. Jan Ruitertjes, 55+ bewegen en Dansgroep Démarrage.

In het vervolg van de week is er ook het nodige te doen. Zo biedt de KBO op maandag, woensdag en vrijdag de mogelijkheid om te jeu de boulen voor alle leeftijden, wordt er een Geluksroute gewandeld op zondag- en maandagmiddag en is het mogelijk om een kijkje te nemen op de trainingen van SV Lierop, Dakos, Démarrage en Tom dansconditie.

Voor een overzicht van alle activiteiten en tijden verwijzen wij naar het schema.

Hopelijk tot zondag!

Met sportieve groet,
Geert van den Heuvel
Namens werkgroepen Opvoeden en Opgroeien, Zorg en Dienstverlening van Dorpscoöperatie Lierop Leeft.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
21/09/2021 Vitaliteitsmeting op dinsdag 12 oktober

De vitaliteitsmeting georganiseerd door KBO-Brabant, Lierop Leeft en KBO-Lierop is dit jaar op dinsdag 12 oktober 2021. Een groot aantal leden heeft zich hiervoor opgegeven.

We hebben geprobeerd om alle wensen in te willigen en paren te koppelen. Mocht u toch nog iets willen veranderen, kunt u contact opnemen met Driek Doezé (h.doeze1@hotmail.com /06-385 900 85).

Wij zijn er klaar voor en u hopelijk ook.

Groetjes van Lierop Leeft en KBO-Lierop.

U kunt hiernaast zien wanneer u verwacht wordt. Er wordt hard aan gewerkt om alles goed te laten verlopen.


 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
18/07/2021 De vier Geluksroutes officieel geopend...
 
Gisterenmiddag zijn de geluksroutes officieel geopend met de onthulling van een routepaaltje op het Kerkplein door Marieke Linders, onze dorpsondersteuner en Toon van Vroonhoven.

De Geluksroutes zijn door de werkgroep Dienstverlening & Comminicatie ontwikkeld met Everdine Heeskans en Frank Hurkmans als kartrekkers. Zij kregen het voor elkaar 4 routes uit te zetten.

Namens hen heeft Everdine de mensen toegesproken. Zie hieronder.

"Beste aanwezigen. Fijn dat jullie allemaal gekomen zijn om de officiële opening van de geluksroutes bij te wonen.

Een virus raast over de wereld, zoals ook wij voortraasden in het leven. Maar van de ene op de andere dag was alles plotseling anders”. Dit zijn de beginregels van de begeleidende tekst op elk van de 4 Geluksroutes. We hebben het nu over het coronavirus en de crisis die ons bijna het gehele jaar 2020 en tot nu toe ook 2021 in hun greep hielden en nóg houden.
Gelukkig heeft corona ook goede dingen gebracht. Zoals zorgzaamheid en aandacht voor elkaar. Hoewel de Dorps Coöperatie Lierop Leeft alleen maar inspeelt op vragen en wensen van de leden vond de werkgroep Dienstverlening & Communicatie het toch ’n goed plan om ’n oproep te doen aan de mensen om hun geluksplek met ons te delen. Uit de vele reacties heeft de werkgroep 4 routes samengesteld. Er bleek dus toch ’n vraag te zijn. ’n Vraag om even de dagelijkse sleur en bekommeringen te ontlopen. Letterlijk te ontlopen. Voor elk blad van het klavertje 4 hebben we één route uitgezet. We staan nu bij het gemeenschappelijke startpunt. Het plein voor onze prachtige koepelkerk. De Kerk die ook menig maal als geluksplek genoemd werd.
Route 1 leidt ons door het zuidoostelijke gedeelte van Lierop. ‘n Prachtige wandeling door o.a. d’Oetert en over de Vaarsche Hoef.
Bij Route 2 wandelen we via het Beuven en de Strabrechtse Heide naar Moorsel. Het zuidwestelijke gedeelte van Lierop dus.
Dat het op de Broekkant, Winkelstraat en Gebergte ontzettend mooi is kun je zien wanneer je Route 3 loopt. Met z’n ruim 10 km is dit meteen de langste route.
Met de Herselsche Bossen, het motorcrossterrein, en ‘t Eindje maken we het kwartet compleet. Route 4 brengt je op verassend mooie plekjes.

De geluksplekken worden zowel op de plattegrond als langs de route gemarkeerd door ons logo. De door de gemeente Someren geschonken paaltjes zijn door de medewerkers van OutdoorEnZo van het logo voorzien en bij de geluksplekken geplaatst.

De Geluksroutes zijn in Lierop huis aan huis verspreidt. Voor mensen die buiten Lierop wonen liggen er altijd klaar bij de SPAR in Lieropen de VVV in Someren. Bovendien zijn ze te downloaden via de website van Lierop Leeft. Ook staan ze op de website van Land van de Peel.

Namens Lierop Leeft wens ik jullie allemaal hele fijne wandelingen toe."