Voorstelling ‘Zaken van Morgen’ in De Ruchte

Nadenken en praten over soms gevoelige onderwerpen. Dat kan in dit geval als er wat (tijds)druk op dat onderwerp ligt. Precies dat is de doelstelling van het project Goed Voor Elkaar van Onis Welzijn in samenwerking met de Gemeente Someren de Kbo Lierop, Someren, Someren-Heide, Someren Eind en Dorpscoöperatie Lierop Leeft. Mensen tijdig laten nadenken over hoe ze dingen willen regelen als ze wat meer hulpbehoevend zijn. Maar hoe doe je dat? Naast de reguliere dorpsbijeenkomsten organiseert Goed Voor Elkaar Someren op 19 maart de voorstelling “zaken van morgen” van Helder Theater in De Ruchte in Someren, aanvang 14.30 uur.  Toegang voor deze voorstelling is gratis en voornamelijk bedoelt voor senioren v.a. 65 jaar.

 

En ze leefden nog…
Helder Theater neemt aanwezigen op humoristische manier mee in hoe je gelukkig en gezond oud kunt worden. Humor maakt het luchtig, maar lastige vragen worden niet geschuwd. Aan de hand van realistisch korte en soms ludieke scenes komt het gesprek met aanwezigen op gang over vragen die in de toekomst kunnen gaan spelen. “We willen mensen aan het denken zetten”, vertelt Arie van den Boomen, projectleider van Goed Voor Elkaar bij Onis Welzijn, “En natuurlijk ook een leuke middag bezorgen.”

 

Voorbereid zijn
Je eigen beeld over je toekomst bepalen als er nog niets direct iets ‘hoeft’, maar wel een bewustwording op gang moeten worden gebracht. Daar draait het project Goed Voor Elkaar om. Onderwerpen die besproken worden zijn vragen als wie staat er achter je als je plotseling hulp nodig hebt of hoe sterk is je netwerk als je je partner verliest, hoe je blijft meedoen in de maatschappij, hoe je zorgt dat je dingen zelf kunt regelen.  
“Midden in de emotie of onder tijdsdruk neem je andere beslissingen dan dat je zou doen als je voorbereid bent op gebeurtenissen. Je hoeft niet alles zelf op te lossen. We laten mensen nadenken over wie ze mogelijk om hulp kunnen vragen uit hun eigen netwerk. Dat is precies de doelstelling van het project Goed voor Elkaar.”, aldus van den Boomen.

 

Dorpsbijeenkomst
Na de voorstelling is er de mogelijkheid om vragen te stellen, aan de projectgroepleden van Goed Voor Elkaar. Verder napraten en met elkaar in gesprek gaan kan ook tijdens de volgende dorpsbijeenkomst op 23 april in Someren in Ruchte

 

Aanmelden voorstelling ‘Zaken van Morgen’ 19 maart aanvang 14.30 uur.

“Om ervoor te zorgen dat het niet te druk is en iedereen een plek heeft, is het fijn als mensen zich daarvoor aanmelden”, Dit kan via goedvoorelkaar@oniswelzijn.nl of 0493-441234.

 

Voor de redactie
Voor vragen of meer informatie:
Arie van den Boomen, 06-57644285 of a.vandenboomen@oniswelzijn.nl

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email