Aftrap “Goed voor Elkaar” Lierop

Op 16 mei was in Lierop de aftrap van het project ‘Goed voor Elkaar’ waarvoor alle 70-plussers in Lierop van wethouder Koert Kusters van de Gemeente Someren een uitnodiging ontvingen.  

Arie v.d. Boomen, projectleider, vertelde in zijn toespraak wat het project inhield. Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat men meteen hulp van professionals krijgt, als het plotseling wat minder met je gaat. Hoe prettig kan het dan zijn als je een goed netwerk hebt waar je een beroep op kunt doen. Vervolgens werd met een filmpje heel duidelijk gemaakt hoe geruststellend het is als je mensen in je omgeving hebt die je kunnen helpen. Maar ook werd duidelijk wat je zelf voor de ander kunt betekenen. Het project heet immers niet voor niets ‘Goed voor Elkaar’.

Daarna ging men in groepjes met elkaar in gesprek. Met het invullen van een netwerkkaart kon men aangeven wie zou kunnen helpen bij verschillende dagelijkse onderwerpen. Al snel bleek dat het nog niet zo eenvoudig is om de netwerkkaart in te vullen.

Het belangrijkste is het bewustwordingsproces. Aangegeven werd dat men graag thuis met familie, vrienden of kennissen over dit onderwerp wil praten. De netwerkkaart werd mee naar huis genomen en een formulier waarop men eventueel een huisbezoek kan aanvragen. Maar ook kan men met Marieke Linders (06 53668150) een belafspraak of een afspraak voor een huisbezoek maken.

Het was een geslaagde bijeenkomst, wat ook bleek uit reacties van deelnemers:

“Ik heb altijd veel vrijwilligerswerk gedaan en uit ervaring merk ik nu dat ik, nu ik ouder ben, er iets voor terugkrijg”.

“Het is een sociaal gebeuren en dit houdt toch ook wel in om voor de ander iets te betekenen”.

“Ik kan gelukkig terugvallen op een fijn netwerk. Deze kennissen betekenen veel voor mij”.

“Maar je moet ook de kinderen niet voorbijgaan, want zij kunnen denken waarom vraag je ons niet”. 

“Het is toch wel lastig. Vroeger had je de bejaardenhuizen en daar was je nooit eenzaam en er werden activiteiten georganiseerd. Nu moet je de deur uit en als je slecht ter been bent valt het niet mee”.

Voor wie deze bijeenkomst gemist heeft is dat geen probleem. Op dinsdag 4 juli is de tweede bijeenkomst in de Vurtuin van de Vurherd aanvang 19.30 uur.

Wij hopen dat er dan ook net zoveel belangstelling is als op 16 mei, want de opkomst was boven verwachting.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email