Kort verslag van de Algemenen Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering van dorpscoöperatie Lierop Leeft liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Zo duidelijk zelfs dat er bijna geen gebruik van de rondvraag werd gemaakt.

Voorzitter Martien Kusters memoreerde in zijn laatste openingswoord het ontstaan en vooral nut van onze dorpscoöperatie. Hij kijkt met ’n heel tevreden gevoel terug op de laatste 8 jaar. Onder het motto “Met elkaar, voor elkaar” heeft zo’n 50 % van de Lieropse bevolking zich verenigd in deze fijne club van mensen, vrijwilligers, werkgroepen en bestuur. Meer hierover leest u in het bericht van 20 april.

De vergadering keurde het verslag van de vorige ALV goed zodat verdergegaan kon worden met de presentaties van de werkgroepen. De voorzitters gaven toelichting over de werkzaamheden in het afgelopen jaar. De onderwerpen varieerden van voorlichting over de Ziekte van Parkinson tot aan ’n optreden bij Nirwana. Voor ieder wat wils.

Penningmeester Willy van den Elzen gaf ’n heldere toelichting op de financiële zaken. Zowel de kascommissie, bestaande uit Jan van den Heuvel en Jan Maas, als de vergadering keurden de cijfers over 2022 en de begroting van 2023 goed. Jan van den Heuvel werd bedankt voor zijn inzet in de afgelopen 2 jaar. Frans Vermeulen stelde zich beschikbaar om het stokje van Jan over te nemen.

Binnenkort start het project “Goed voor elkaar”. Arie van den Boomen van Onis Welzijn kwam iedereen enthousiasmeren om vooral méé te doen. Hij liet de aanwezigen de eerste dorpsbijeenkomst op 16 mei alvast in de agenda zetten.

 

Onder toeziend oog van de stemcommissie bestaande uit Marcel van Hoek, Jan van den Heuvel en Frans Cortooms werden er twee stemrondes gehouden. In de eerste ronde werden Tessa Wennekers (58 voor), Anne- Riet Vermeulen (58 voor) en Toon van den Hurk (57 voor – 1 blanco) gekozen in het bestuur. Willy van den Elzen werd met 58 voorstemmen herkozen. In de tweede stemronde werd Anne-Riet Vermeulen unaniem gekozen als voorzitter van Lierop Leeft. Met mooie dankwoorden en ’n evenzo mooie bos bloemen werd afscheid genomen van Anita Hurkmans, Toon van de Ven en Martien Kusters

Tijdens de rondvraag werd de zorg uitgesproken over de toekomst van Super Lierop. Het bestuur gaf aan dat deze zorgen gedeeld worden en dit zeker de aandacht krijgt die het verdient.

Mede namens haar collega bestuursleden bedankte Anne-Riet iedereen voor hun aanwezigheid en “voor het in ons gestelde vertrouwen”. Na nog een dankwoordje aan alle vrijwilligers nodigde ze iedereen uit om onder het genot van ’n drankje nog even na te praten.

 

Onderstaande foto’s werden gemaakt door Anita Hurkmans.

Klik hier voor de reportage die Harrie van Horik maakte voor Siris over het afscheid van Martien Kusters. Ook nam Harrie ’n interview af bij Toon van de Ven. Dat kunt u hier zien.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email