Gemeente Someren start met Goed Voor Elkaar project!

Netwerk

In `t Contact van 9 februari j.l. heeft u kunnen lezen dat het project ‘Goed voor Elkaar” nu ook in de gemeente Someren gaat starten.  Dit project is bedoeld voor alle in Someren woonachtige 70plussers. Het gaat over het hebben of opbouwen van een netwerk. Dit is hard nodig om zo lang mogelijk de eigen regie te kunnen behouden. Een goed netwerk kan daarbij helpen, omdat het de zelfredzaamheid versterkt.

 

We mogen wat meer naar elkaar omkijken

De projectgroep wil de groep 70-plussers in de gemeente Someren meer bewust maken van het belang van zelfredzaamheid. Dit kan door actiever naar de mogelijkheden binnen het eigen netwerk te kijken of aan te sluiten bij een vereniging. Dat is nodig, nu ouderen steeds  moeilijker een plek in het verzorgingshuis krijgen toegewezen. En, onze maatschappij is individualistischer geworden, waardoor mensen niet zo snel meer wat aan elkaar durven te vragen. Het zou goed zijn om wat meer naar elkaar om te kijken, hierdoor zal de gemeenschapszin weer toenemen. 

 

Dorpsbijeenkomsten en huisbezoeken

In de komende twee jaar hoopt de projectgroep daar een begin mee te maken door de senioren voor te bereiden op datgene wat hen bij het ouder worden te wachten staat. Via dorpsbijeenkomsten willen we bewustwording creëren over het belang van het hebben en onderhouden van een goed netwerk. Die bijeenkomsten zijn informatief, en geven ideeën, praktische tips, kortom: inspiratie om zelf in actie te komen. 

Wij vinden het erg zinvol als u tijdens de dorpsbijeenkomst een familielid, buren, vriend of kennis meeneemt, zodat u altijd nog een keer samen uw netwerkkaart kunt bespreken.

 

Persoonlijke uitnodiging via brief

Alle 70-plussers worden via brief uitgenodigd om naar een dorpsbijeenkomst te komen. In plaats van het bijwonen van zo’n bijeenkomst kan u ook een huisbezoek aanvragen waar dan ook de netwerkkaart wordt besproken

 

De eerste drie dorpsbijeenkomsten staan gepland in Lierop en Someren-Dorp.

Dinsdag 16 mei 2023 in de Vurherd te Lierop om 14.30 uur;

Dinsdag 6 juni 2023 in DE Weijers te  Someren om 14.30 uur

Dinsdag 4 juli 2023 in de Huiskamer van Henricushof om 19.30 uur.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email