Geslaagde themabijeenkomst ziekte van Parkinson.

Op woensdag 9 november vond onder grote belangstelling in ‘de Huiskamer’ van Henricushof een themabijeenkomst plaats met als onderwerp de ziekte van Parkinson.

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. De symptomen zijn niet bij iedereen hetzelfde. Voor wie het treft zet het haar/zijn leven behoorlijk op z’n kop. Dit bleek wel uit de presentatie van Parkinsonverpleegkundige Carin van de Meij, die ook inging op de symptomen en de behandeling van de ziekte.

Na Carin’s uitvoerige uitleg kwam Wilma van Lierop aan het woord. Zij vertelde haar eigen verhaal. Wilma heeft een DBS    (Deap Brain Stimulation) operatie gehad. Dit is een behandeling waarbij electroden in delen van de hersenen worden geplaatst en die dan door stroomstootjes o.a. de motorische bewegingen (trillen) kunnen verlichten. Het was een heel indrukwekkend verhaal. Wilma heeft ook aangegeven dat men haar altijd kan benaderen als men hier meer over wil weten.

Ook was deze avond Hanny Bouwmans, fysiotherapeute en met name gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson, aanwezig. Zij ging in op hoe belangrijk, vooral ook al in de beginfase, bewegen is.

Na de pauze was er gelegenheid tot stellen van de vragen, waar goed gebruik van werd gemaakt.

Voor wie interesse had lag er nog foldermateriaal.

Op de site van de Parkinsonvereniging is over deze ziekte veel informatie te vinden.

Uit de reacties  van de aanwezigen kan men concluderen dat het een geslaagde avond is geweest.

Parkinson G

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email