Informatie van de werkgroep ‘Wonen’

Graag willen we jullie informeren hoe een en ander verloopt. Dit na de infoavond van 19 april 2022 en onze periodieke afspraken met de gemeente waarvan de laatste op 29 september j.l.

 

  • Nieuw uitbreidingsplan tussen Groenstraat-Berkeindje-Vaarsehoefweg.

De gemeente geeft aan dat er flink aan het plan gewerkt wordt op alle te onderzoeken hoofdpunten. Streven is om in december met de aanwonenden Groenstraat een eerste voorstel door te nemen en indien mogelijk een globaal plan begin 2023 openbaar te maken.

  • Mogelijke bouwlocaties in Lierop op gronden die in particulier eigendom zijn.

Op de infoavond hebben we een drietal locaties in beeld gebracht. Op twee locaties staan de eigenaren  er positief in om de eerste stappen te zetten naar ontwikkeling. Een dergelijk plan kan opgestart worden los van het gemeentelijk uitbreidingsplan. Het voordeel is hier dat er met toewijzen/verkopen van kavels/woningen meer mogelijkheden zijn voor inwoners van Lierop.

  • Locatie Van Oosterhout.

De nieuwe eigenaren hebben onlangs bij onze werkgroep en bij alle aanwonenden van deze locatie een plan voor circa 20 woningen laten zien en dit nadien ook bij de gemeente gepresenteerd. Voor zover bij ons bekend alleen maar positieve reacties, ook bij de gemeente. Alleen heeft gemeente nog een paar aandachtspunten waaronder het parkeren. Als er meer duidelijkheid is zullen we de ontwikkelaar vragen hiermee naar buiten te komen, ook kijkende naar de doelgroep voor deze woningen.

 

  • Loterij drie kavels Gildeplein.

(tussen Gildeplein 16 en 22, naast Vendelier 2 en Somerenseweg). Op 13 september heeft de loting plaats gevonden. Kavels naast Vendelier 2 en Somerenseweg zijn nu in optie terwijl de kavel tussen Gildeplein 16 en 22 nog vrij is. Deze kavel wordt nu zonder loting direct te koop aangeboden. Gemeente heeft de kavel ingezet voor een vrijstaande woning en zal nu bij een goede ruimtelijke kwaliteit ook open staan voor een andere opzet. (tweekapper of tiny houses???)

  • Tiny houses.

Er blijft steeds belangstelling voor dergelijke kleine woningen. Als werkgroep onderzoeken we de mogelijkheden en als er concrete belangstelling is van meerdere personen zullen we met gemeente naar een geschikte locatie zoeken, wat echter niet makkelijk zal zijn.

  • Vragenlijst naar woonbehoefte in Lierop.

Als werkgroep hebben een lijst van wie een woning zoekt in Lierop, in alle categoriën. Gelet op de nieuwe ontwikkelingen in Lierop met o.a. uitbreidingsplan Groenstraat en woningen locatie van Oosterhout,  willen  we in januari 2023 iedereen die zoekende is voor nu of later vragen dit aan ons kenbaar te maken zodat de lijst weer up to date is. Tevens willen we een uitgebreide behoeftepeiling op het gebied van wonen begin 2023 voor heel Lierop  gaan doen.

Zijn er vragen over bovenstaande of andere zaken over wonen in Lierop dan kunt u ten alle tijden bij een lid van onze werkgroep terecht: Toon van de Ven, Toon van den Hurk, Gerrit Sanders, Frans Cortooms, Annie van Bommel, Francé Berkvens, Ine van Iersel. Of:wonen@lieropleeft.nl

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email