Pilot voorrangsregeling Henricushof

Op verzoek van Dorpscoöperatie Lierop Leeft om een voorrangsregeling te maken voor inwoners van Lierop bij de toewijzing van woningen in Henricushof, is woCom bereid een pilot aan te gaan voor een periode van 2 jaar.

Wij gunnen natuurlijk iedereen een mooie woonplek in Henricushof, maar de oorspronkelijke bedoeling was dat Henricushof een beschutte, veilige woonplek zou zijn voor de ouder wordende inwoner van Lierop. Met de aanpalende recreatievoorziening, ‘de Huiskamer’, zou dit een levendige woongemeenschap moeten zijn die iets toevoegt aan de leefbaarheid in Lierop. We willen graag proberen deze oorspronkelijke gedachte een nieuwe impuls te geven.

Wat houdt de nieuwe werkwijze in:

  1. Wanneer er een woning in Henricushof vrijkomt wordt dit door de verhuurmakelaar van woCom gemeld aan de dorpsondersteuner. Zij kan dan voortijdig al geïnteresseerde kandidaten op de hoogte brengen en activeren.
  2. woCom adverteert de woning altijd via Wooniezie. De toekomstige huurder moet dus ingeschreven staan, anders komt deze niet in aanmerking. woCom wijst passend toe! (Inkomenstoets)
  3. Binnen de advertentie geeft woCom aan dat een inwoner (65+) uit Lierop voorrang heeft op andere woningzoekenden mits deze reageren op de advertentie en binnen de termijn.
  4. Zijn er geen kandidaten uit Lierop dan krijgen andere kandidaten, buiten Lierop, de kans.
  5. Lukt ook dat niet, dan wordt er naar andere mogelijkheden gezocht.

De pilot gaat in per 1 augustus 2022 en loopt tot 31 juli 2024. Na 1 jaar wordt gekeken hoe een en ander loopt. Laten we samen proberen hier een succes van te maken!

Heb je nog vragen of wil je er even over praten neem dan contact op met Marieke Linders, onze dorpsondersteuner. Haar mobiele nummer is 06-53668150.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email