VAC Asten-Someren presenteert jaarverslag 2021

De stichting Voorlichtings- en Advies Commissie Wonen Asten-Someren zet zich sinds 1994 in voor een kwalitatief betere woning en woonomgeving in het belang van de toekomstige bewoner.

Ze zijn een onafhankelijke partij in de gemeenten Asten en Someren, die nieuwbouw- en renovatieplannen voor woningen en de woonomgeving beoordeelt op gebruikskwaliteit vanuit het perspectief van de gebruiker.

Opdrachtgevers zijn de gemeenten Asten en Someren, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en particulieren. Ze hebben  een convenant afgesloten met beide gemeentes. Verder werken ze samen met de woningbouwverenigingen Bergopwaaarts en woCom. De VAC participeert in het sociale netwerk van beide gemeenten. Het accent ligt meer en meer op levensloopgeschiktheid en woningaanpassing.

De commissie (10 leden) bestaat uit zowel vrouwen als mannen.

Alle leden zijn vrijwilligers en hebben de VAC-basiscursus gevolgd. Enkele leden hebben aanvullende cursussen gevolgd: levensloopgeschikt wonen, installatietechniek/domotica, stads-/dorpsplanning, bestemmingsplannen, zorg en woning, renovatie.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email