Uitstapje dagbesteding ’t Höfke – juli 2019

Op dinsdag 16 juli maakten de deelnemers van dagbesteding ’t Höfke, samen met de vrijwilligers, het jaarlijks uitstapje
De keuze viel dit jaar op de zorgboerderij ’Wouterbergen’ in Someren Eind.
Wouterbergen is een moderne zorgboerderij die opvang biedt  aan mensen met een beperking in de vorm van een dagbesteding. Deze zorgboerderij is op 2 januari van dit jaar geopend.
Bij aankomst valt meteen het lichte moderne complex met het open karakter op.
Er werd plaats genomen in het horeca gedeelte waar iedereen getrakteerd werd op koffie/thee met zelfgebakken appeltaart.
Nadat dit bij iedereen goed gesmaakt had werd er onder leiding van een professionele kracht en een deelnemer ‘Wouter” een bezoek gebracht aan het hele complex.
Bij alles wat er te zien was werd  een goede uitleg gegeven door Wouter.
Zo werd er een kijkje genomen in de tuin waar groenten geteeld werden door de mensen van de dagbesteding. Een lust voor het oog was wel het stukje verwilderde bloementuin. Het zien van deze bloemenpracht vol  kleuren  lokte de volgende uitspraak uit: “Wie oog heeft voor wat er groeit en bloeit vindt altijd wel  iets wat boeit”.

Natuurlijk kon een bezoek aan de dierentuin met de lama’s, herten, schapen, stinkdier, ganzen, kippen etc. niet uitblijven.  
Ook namen we een kijkje in de een activiteitenruimte waar houtbewerking plaats vond. De zelf gemaakte spullen werden verkocht in een winkeltje.
Nadat het hele complex bezichtigd was werd het tijd om even uit te rusten onder het genot van een glaasje fris en een frietje en  samen te buurten over wat we allemaal gezien hadden en kwamen we tot de conclusie dat Wouterbergen een mooie zinvolle en afwisselende invulling geeft aan de mensen die van deze dagbesteding gebruik maken. 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email