Kun je je niet langer redden met klusjes in en rondom het huis? Speciaal voor de (zorgbehoevende) inwoners van Lierop is door Dorpscoöperatie Lierop Leeft een klussendienst in het leven geroepen om kleine klusjes te doen in en om het huis.
 
– Uitgangspunt bij het verlenen van hulp is dat het valt onder simpele huishoudelijke ‘klusjes’ van maximaal 2 uur waar je geen vakman voor nodig hebt (kleine mankementjes)
– Het Klussen’maatje’ kan ook helpen om een vakman te zoeken bij ‘zwaardere’ klussen. De vakman dient dan rechtstreeks door de aanvrager betaald te worden
– Het is niet de bedoeling van de dienst om structureel tuinonderhoud te plegen, verbouwingen te doen of terrassen en opritten aan te leggen.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Je meld je aan bij de coördinator van de klussendienst.
Coördinator is de dorpsondersteuner Marieke Linders, tel. 06 53668150.
De coördinator zal met u een afspraak (laten) maken om te bezien of deze klus door de klussendienst van de Dorpscoöperatie Lierop Leeft gedaan kan worden en eventueel een vervolgafspraak maken met een vrijwilliger die het klusje gaat klaren.
Wat kost het?
De dienstverlening is voor leden van onze dorscoöperatie gratis!
Mochten er voor het klusje autokilometers gemaakt moeten worden dan wordt er buiten de Lieropse gemeentegrens een vergoeding van € 0,25 per km. in rekening gebracht. Eventuele parkeergelden zijn ook voor jouw rekening. Je betaalt rechtstreeks aan de vrijwilliger.
Moeten er ten behoeve van de klus materialen aangeschaft worden, dan komen deze voor rekening van de hulpvrager.
De hulpvrager en het Klussen’maatje’ tekenen een gedateerde werkbrief met daarop de uitgevoerde werkzaamheden.
De hulpvrager ontvangt een kopie van de gedateerde werkbrief voor het verrichte werk.
Wil jij, wanneer nodig, enkele uurtjes van je tijd klussen ’maatje’ zijn?

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email