De boodschappendienst van Dorpscoöperatie Lierop Leeft is een dienst met een sociaal karakter. Maatjes (of voor boodschappen in Lierop minimaatjes: kinderen van groep 7 en 8 basisschool) zijn bereid om met mensen, die dat niet helemaal zelfstandig kunnen, samen boodschappen te doen. Het sociale aspect is van groot belang, deze dienstverlening zorgt voor een gezellig uitje en men blijft bij de maatschappij betrokken.
 
Wat en voor wie?
1. De vrijwilliger (het boodschappen’maatje’ haalt de klant thuis op en ze gaan samen op pad. Dat kan zijn voor boodschappen bij een supermarkt, apotheek of kledingzaak. Of samen naar de bibliotheek, even langs het gemeentehuis, het postkantoor of ‘met elkaar’ op kerkbezoek.
2. Na afloop kun je in de toekomstige ‘huiskamer’ van de Vurherd of in Henricushof eventueel gezellig samen iets drinken.
3. De boodschappendienst is er voor korte en langdurige tijd.
4. De dienst maakt het ook mogelijk om uw boodschappen thuis te bezorgen als je bijvoorbeeld niet mobiel bent.
5. Alle leden van onze dorpscoöperatie kunnen een beroep doen op de boodschappendienst, de dienst is bovendien niet leeftijdsgebonden.
Hoe gaat het in z’n werk?
Je meldt je aan bij de coördinator van de boodschappendienst.  Coördinator is de dorpsondersteuner Marieke Linders, tel. 06 53668150.  Na je aanmelding volgt een persoonlijk gesprek.
In dit gesprek wordt kennis met jou gemaakt en bepaald wat de dienst voor jou kan betekenen. Ook worden de mogelijkheden besproken, het kan zijn dat je af en toe gebruik wilt maken van onze dienst, maar het kan ook zijn dat je gedurende langere tijd hulp nodig hebt.
Vervolgens gaat de boodschappendienst op zoek naar een vrijwilliger. Deze vrijwilliger neemt contact met je op en maakt met jou afspraken over het wat, waar, wanneer en hoe. Je krijgt zoveel mogelijk te maken met dezelfde vrijwilliger.
 
Wat kost het?
De dienstverlening is voor leden van onze dorscoöperatie gratis!
Buiten de Lieropse gemeentegrens wordt een vergoeding van € 0,25 per km. in rekening gebracht. Parkeergelden zijn ook voor jouw rekening.
Je betaalt rechtstreeks aan de vrijwilliger na iedere rit.
Wil jij, wanneer nodig, enkele uurtjes van je tijd boodschappen ’maatje’ zijn?

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email