Activiteiten met wereld alzheimerdag in Lierop

Volop activiteiten op 18 en 22 september 2018

Op vrijdag 21 september was het WereldAlzheimer Dag en werden er ook in Lierop door de werkgroep ‘dementievriendelijk Lierop’ activiteiten georganiseerd. Deze vonden plaats op 18 september bij dagbesteding ’t Höfke en op 22 september op diverse plaatsen in Lierop met als thema ‘muziek’.

De activiteiten bij dagbesteding ’t Höfke verliepen nog in kermissfeer. De bewoners van Henricushof en de gasten, waaronder de bewoners van Florancia, genoten van de heerlijke verse wafels en poffertjes. De stemming zat er goed is en zo werd volop meegedaan aan de opgestelde spellen; balletje gooien, sjoelen, spijkers slaan, koekhappen, en kegelen. Voor de muzikale omlijsting zorgden de Trekzakken, met een schitterend optreden. Met name de bewoners van zorgboerderij Florancia genoten zichtbaar van de muziek en er werd door sommigen uit volle borst meegezongen. Tegen het einde van de middag, toen de scoren van de spellen bekend waren, gingen Jan Schaak. An Hurkmans, en René Lemaire alle drie met een prijs, die bestond uit een mand vol Lieropse producten, naar huis. Er werd nog even gezellig gebuurt en als de mensen met het naar huis gaan zeggen; “Wat heb ik een mooie middag gehad” of “Het is voor herhaling vatbaar” dan mag je wel vaststellen dat muziek verbindt.

Zaterdag 22 september was er een gevarieerd programma.
Vanuit de Vurherd trokken de deelnemers in wisselende groepen naar de zorgboerderijen BuiteEnZo en Florancia.
Bij BuitenEnZo zorgde de volksmuziekgroep Horlepiep voor de goede stemming met Brabantse volksmuziek. Het optreden viel goed in de smaak en de bezoekers genoten ervan.
Bij zorgboerderij Florancia werd een actieve deelneming van de aanwezigen gevraagd.
Tom Renders, van TRDance.nl, wist de deelnemers in beweging te krijgen met ritmische oefeningen die uitmondden in een dans.

 

Terug in de Vurherd stonden de drie jongste groepen van Démarrage al klaar voor hun optreden.
De danseresjes in de leeftijd van 2½ tot 8 jaar onder leiding van Petri en Jolanda zetten hun best beentje voor om er iets moois van te maken.
Tot slot was er een optreden van de slagwerkgroep St. Willibrordus onder leiding van John Klaus.
Het is altijd weer een feest om te zien met hoeveel enthousiasme de slagwerkgroep een optreden verzorgt en daarbij het publiek actief betrekt. Er werden muziekinstrumenten uitgedeeld en samen werd er naar hartenlust muziek gemaakt.

Voor informatie over dementie kon men die middag nog terecht bij de stand van Petra Raymakers van ‘Samendementievriendelijk’ en Marianne Lenders van het Alzheimercafé Peelland.
Al met al was het een fijne gevarieerde middag. De belangstelling, deze dag, had groter mogen zijn.
Maar de mensen die er waren hebben genoten van de diverse optredens die in het teken stonden van muziek en daar ging het om.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email