500e uitleen van de uitleenpost Lierop Leeft

Afgelopen dinsdag 9 november heeft de uitleenpost van dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’ voor de 500e keer de uitleen verricht van een hulpmiddel. Het was dit keer een zgn. helping hand, die werd overgedragen aan mevrouw Jolande Rutjens wonende in ‘Henricushof’.

Na een voorbereidingsperiode van een jaar werd op 1 mei 2015 in Henricushof aan de Offermansstraat de uitleenpost geopend. Leden van Lierop Leeft kunnen hier tegen betaling van een borg hulpmiddelen lenen. Daarbij moet gedacht worden aan rolstoelen, rollators, krukken, klossen, douchekrukken, wandelstokken, helping hands, bedbeugels, ruggensteunen, dekenbogen. In meer nog zorgelijker situaties is in zorgleverancier ‘Medicura’ uit Nederweert een zeer betrouwbare partner gevonden voor het leveren van b.v. hoog laag bedden, postoelen, decubitus matrassen en kussens. De uitleenpost bemiddelt dan tussen zorgleverancier en de zorgvrager.

 

Harmonieuze groep vrijwilligers
In 2021 zijn nog steeds dezelfde vrijwilligers actief als destijds. Zij hebben gemerkt, dat de uitleenpost een niet meer weg te denken plaats heeft verworven binnen de leefbaarheid van de kleinschaligheid in een dorp als Lierop. Veel voldoening wordt gehaald uit de vele positieve reacties, die worden gegeven na de verstrekking van de hulp 7 dagen in de week en 24 uren per dag. De bewoners in Lierop kunnen via een centraal telefoonnummer een beroep doen op de vrijwilligers en binnen de kortst mogelijke tijd worden zij vooruit geholpen. Een voorbeeld zomaar uit de praktijk: de vrijwilliger wordt gebeld, dat iemand in het ziekenhuis wordt ontslagen en een rolstoel nodig heeft. De rolstoel wordt in no time geregeld en indien noodzakelijk thuis klaar gezet. Met de enthousiaste leden van ‘Lierop Leeft’ wordt optimaal meegedacht om de bij gezinnen en/of families ontstane zorgsituaties zoveel mogelijk te ontlasten.

 

(vlnr):Monique Willems, Daan Vlemmix, Jolande Rutjens, Ben van Bussel, Will Meijers.

Breed draagvlak
De uitleenpost is in 2015 mogelijk gemaakt, dank zij de medewerking van WoCom en subsidies van diverse stichtingen o.a. de dokter Eijnattenstichting in Someren, de interparochiële Caritasvereniging in Someren, Steun Welzijnszorg in Helmond en vele andere particuliere hulpverleners in materiële- en immateriële zin. Ook zorgleverancier ‘Medicura’ heeft steeds meegedacht om de organisatie te verbeteren.


Met de tijd meegegroeid

In de afgelopen jaren zijn de krukken, de klossen, de rollators en de rolstoelen het meest gevraagd. In de loop der jaren zijn er drie rolstoelen extra aangeschaft en zijn er vanuit families regelmatig hulpmiddelen ter aanvulling aangeboden. Daar waar regelingen weer veranderden is de organisatie meegegroeid en aangepast aan de nieuwste situaties.
Er is dus een gegronde reden om nummer 500 in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen en de uitleenpost in het middelpunt van de belangstelling te zetten”.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email