Wat er zoal speelt per 1 april 2020

Wat er zoal speelt per 1 april 2020

* Zes starterswoningen aan de Vendelier.
In de nieuwsbrief van oktober 2019 hebben wij al medegedeeld dat de aanvraag omgevingsvergunning voor de zes woningen aan de Vendelier bij de gemeente was ingediend. Doordat er bij de gemeente een procedurefout is gemaakt en de aanvraag daarna te diep in de lade is gelegd heeft het wel heel lang geduurd voordat er in maart een ontwerpbeschikking is afgegeven. Dit besluit ligt vanaf 6 maart zes weken ter inzage waarna het definitieve besluit genomen kan worden. De starters zijn bijna klaar met keuze van een aannemer en zitten op hete kolen om aan hun prachtig project te beginnen. Succes.

* Bungalows voor doelgroep senioren.
Er wordt door Stichting SAMENBOUWEN.IN gewerkt aan de uitwerking van een plan met 4 óf 6 bungalows in plan Gildewijk. Eind 2019 zijn er een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd waarbij de woonwensen van de belangstellenden geïnventariseerd zijn. Dit met ondersteuning van onze werkgroep Wonen.
Vervolgens heeft Compen architecten op basis van deze woonwensen een verkaveling en de basis plattegronden voor de woningen gemaakt, waarmee Vastgoedregisseur – begeleider van het project – en Stichting SAMENBOUWEN.IN in overleg zijn getreden met de gemeente. Naar aanleiding van dit overleg zijn de tekeningen aangepast, welke momenteel formeel ter goedkeuring zijn voorgelegd aan het college. Wij gaan er vanuit dat de gemeente uiterlijk begin april instemt met de aangepaste tekeningen, waarna wij – afhankelijk van het verloop van het corona virus – zo snel mogelijk een nieuwe bijeenkomst zullen organiseren zodat belangstellenden gezamenlijk de volgende stappen kunnen maken in het realiseren van hun nieuwe (t)huis.
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Stichting SAMENBOUWEN.IN via 040-242 3223 of info@samenbouwen.in

 

* Verdere woonwensen,
Iemand die woonwensen heeft binnen Lierop kan zich bij onze werkgroep aanmelden. Wij zijn steeds met de gemeente in gesprek om mogelijkheden voor de verschillende doelgroepen in te vullen. Hier zijn in de Gildewijk de drie CPO projecten voor starters en de vijf huurwoningen uit ontstaan.
Op dit moment is de vraag naar starterswoningen, los van de zes die nu gebouwd gaan worden, weer erg groot. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee omdat deze groep de leefbaarheid van Lierop in stand houdt. Wij vragen de gemeente al twee jaar om tijdig een nieuwe bouwlocatie in Lierop te ontwikkelen omdat Gildewijk fase 1 en 2 bijna vol zijn en fase 3 alleen bestemd is voor vrijstaande woningen en tweekappers. Binnenkort willen wij de verantwoordelijke wethouder en kandidaat bouwers bij elkaar brengen. Dit om de noodzaak bij de gemeente duidelijk in beeld te brengen en ook om vertrouwen te kweken voor de nieuwe starters die op hun beurt moeten wachten.

* Levensloop bestendig maken bestaande woningen.
Onze werkgroep wordt steeds vaker advies gevraagd hoe een bestaande woning levensloop bestendig gemaakt kan worden. Dit voor bv. mensen die in hun woning willen blijven wonen en beneden willen gaan slapen. Wij kunnen wellicht u daarin adviseren of anders doorverwijzen.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email