Jong en oud samen bewegen in kader Wereld Alzheimerdag

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag met als thema ‘bewegen’.
Op vele plaatsen worden activiteiten georganiseerd om samen tijdens het bewegen te genieten.
Bewegen is niet alleen gezond is voor mensen met  dementie maar voor iedereen,  jong en oud. Daarom heeft de werkgroep dementievriendelijk Lierop samen met de vrijwilligers van de dagbesteding een uurtje extra bewegen georganiseerd op de dagbesteding “t Höfke in Lierop.
Op dinsdagmiddag 17 september,  is onder leiding van Willy Jonkers, op een spelende manier een les gegeven in bewegen,  aan de deelnemers van de dagbesteding. Kinderen van de buitenschoolse opvang sloten hierbij aan..
Door elkaar in een grote kring gezeten, ging men aan de slag. Men begon met een balspel om daarna over te gaan tot bewegen op muziek,  waarbij al trappelend met de armen gezwaaid werd.
Dit samenspel bleek voor zowel de kinderen als de ouderen lastig te zijn.
Vervolgens gaf Willy elke deelnemer  een koker met steentjes en ook hier werd op muziek allerlei oefeningen gedaan. Afgesloten werd met een ballonnenspel waarbij men met de kokers, vastgehouden met beide handen,  de ballonnen  naar elkaar moest gooien waarbij de kinderen in het midden stonden en de ouderen in een kring erom heen zaten
Iedereen deed vol overgave mee. En het samenspel tussen de ouderen en kinderen was  een lust voor het oog.
Omdat het afgelopen weekend kermis was in Lierop werden de aanwezigen  ook nog verrast met warme gebakken oliebollen door de exploitant van de oliebollenkraam.
Zo tegen 16.00 uur werd de les afgesloten en men kon terugkijken op een mooie activiteit mede door de inzet van de BSO kinderen, de deelnemers van de dagbesteding en niet te vergeten Willy Jonkers.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email