Uitstapje dagbesteding ’t hofke – oktober 2018

Op dinsdagmiddag 2 oktober vertrokken de deelnemers van dagbesteding ’t Höfke en enkele bewoners van Henricushof naar museum ‘Techniek met een Ziel” in Neerkant.
Dit museum is in 2013 opgericht door Henk Joosten en heeft een grote verzameling (huishoudelijke) technische apparatuur vanaf 1900 tot heden.

Onder leiding van twee gidsen maakten we kennis met de pronkstukken van het museum en met de verhalen die daar bij hoorden.
Er was zoveel apparatuur opgesteld dat het onmogelijk is alles op te noemen.
Maar wat vooral in de smaak viel was toch vooral de geluidsapparatuur waaronder een groot assortiment waaronder pick-ups, tv’s, en radio’s etc. Veel van de toestellen werkten nog en riepen herinneringen op aan vervlogen tijden. Het kon niet anders of de verhalen kwamen los over vroeger; zeker bij het zien van de oude wasmachines. Hoe men vroeger de was deed en daarna wat voor karwei het was deze weer te strijken.
Bijzonder was ook een woonkamer, keuken en winkel, ingericht in de stijl van toen..

Ook was er een ruimte ingericht van Neerkant en omstreken met apparatuur uit de tweede wereldoorlog. Een “boek” voor mensen die slechtziend waren trokken de aandacht. Met een apparaatje ging men over een soort doorzichtige in het boek geplakte dvd, waarna een stem de tekst sprak
Inmiddels was het vier uur geworden en tijd om weer naar Lierop te gaan.
Het is een mooi museum en de tijd was eigenlijk nog te kort om alles goed te bezichtigen.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email