Doe mee aan verminderen van eenzaamheid in Lierop

Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…

‘Vanuit het burgerpanel TIP Someren is duidelijk geworden dat een aantal onderwerpen ons allemaal bezighouden. Een van deze thema’s is ‘Eenzaamheid’. Je hebt al dan niet aangegeven mee te willen praten en denken over dit thema. Daarom nodigen we je graag uit voor de Stamtafel ‘Eenzaamheid’ op 4 oktober.
Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam, wist je dat? Als je eenzaam bent, wil dat zeggen dat je je niet verbonden voelt en je het gemist ervaart van een emotionele band met anderen. Eenzaamheid is niet zichtbaar, je kunt het alleen voelen…
Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, maar als het gevoel steeds sterker wordt of langdurig blijft ontstaat er een probleem. Dit kan lichamelijke klachten geven, iemand in een sociaal isolement houden of het leven in een negatieve spiraal ervaren met alle gevolgen van dien.
In de gemeente Someren voelt 20% van de jongeren, 34% van de volwassenen en 47% van de ouderen zich eenzaam. Als ook jij een steentje bijdraagt, moeten we dit aantal drastisch kunnen verminderen! Daar gaan we tijdens de Stamtafel op 4 oktober samen mee aan de slag. Jij komt toch ook?

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep “Samen voor Someren”. Iedereen is welkom bij deze Stamtafelbijeenkomst én ook welkom om een volgende samen met ons te organiseren. Een bijeenkomst voor en door inwoners dus. Hier praten we over zaken die jou bezig houden en worden ideeën omgezet naar acties. Inwoners van Someren kunnen meedenken en ideeën lanceren om de gemeente Someren te verbeteren en te vernieuwen. De gemeenteraad omarmt dit experiment om inwoners actiever te betrekken. Laten wij hier samen goed gebruik van maken door massaal mee te denken over onderwerpen die ons allemaal bezighouden.

Wanneer? De Stamtafel Eenzaamheid is op donderdag 4 oktober bij het Varendonck College, locatie Kanaalstraat 12 in Someren. Aanvang 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Draag jij ook je steentje bij aan het verminderen van eenzaamheid in Someren?

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor onderwerpen die je wilt inbrengen tijdens de Stamtafel Eenzaamheid of voor een toekomstige stamtafel, mail deze dan naar: samenvoorsomeren@someren.nl

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email