Tweede cursus “Samendementievriendelijk” goed ontvangen

Afgelopen donderdagmiddag 24 mei werd voor de tweede keer de cursus Samendementievriendelijk aan 14 deelnemers uit Lierop gegeven.
De Stichting Samendementievriendelijk is een landelijke organisatie die als doel heeft de samenleving dementievriendelijk te maken. De cursus wordt gratis aangeboden en werd gegeven door 2 cursisten o.a. door Petra Raymakers uit Lierop.
Met deze cursus vergroot je de kennis over dementie en krijg je handvatten aangeboden hoe hiermee om te gaan. Tijdens de cursus werden praktijkvoorbeelden nagespeeld, maar er was ook voldoende gelegenheid voor vragen en eigen inbreng.
Aan het einde van de training werd de vraag gesteld of de middag, naar ieders verwachting, verlopen was. Deze vraag werd volmondig met ja beantwoord. Na afloop werd aan alle deelnemers een certificaat uitgereikt.

Lieke Dankaart-Doezé was een van de cursisten.
Haar verhaal, hoe zij de middag ervaren heeft, komt in de nieuwsbrief van de dorpscoöperatie “Lierop Leeft” te staan, die deze week uit komt. Dit verslag is een aanrader om te lezen en wellicht een stimulans om ook deze cursus te volgen. De werkgroep dementievriendelijk Lierop wil in ieder geval gaan inventariseren of er nog meer behoefte is deze training te gaan volgen.
 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email