Geslaagde informatieavond over reanimatie

Op woensdag 17 januari vond er in de kantine van de SV Lierop een infoavond plaats over reanimatie. Ongeveer 25 personen hadden zich de moeite genomen om hier aan deel te nemen.
De avond werd geopend door Anita Hurkmans, dorpsondersteuner te Lierop. Zij heette iedereen welkom en bedankte de personen die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Daarna deelde Ferd Raaymakers, huisarts te Lierop, zijn ervaringen betreffende reanimatie. Verder bestond de avond uit drie onderdelen nl. wat is reanimatie, burgerhulpverlening en wel of niet reanimeren. Dit werd uiteengezet door Huub van Lieshout, in het dagelijkse leven SEH-verpleegkundige en coördinator reanimatie bij de SV Lierop. Duidelijk werd dat door snel te reanimeren en een AED aan te sluiten de overlevingskansen beduidend groter zijn. Op dit moment hebben we in Lierop 33 burgerhulpverleners en 4 AED’s tot onze beschikking.
Door in de toekomst meer mensen op te leiden in de reanimatietechnieken en te motiveren om zich op de geven als burgerhulpverlener hopen we, als er een reanimatie plaats vindt in Lierop, een slachtoffer een grotere kans te bieden om te overleven.
Ook werd er aandacht geschonken aan het wel of niet reanimeren en mocht je niet meer gereanimeerd willen worden hoe je dit het beste kunt regelen. Al met al een informatieve en interessante avond waarbij zich velen hebben aangemeld om in de toekomst een reanimatiecursus te willen volgen bij de SV Lierop en zich hopelijk gaan aanmelden als burgerhulpverlening.
Mocht je meer informatie willen kun je contact op nemen met Huub van Lieshout op 06-22785953 of mail huubvanlieshout@hotmail.com

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email