De Kracht van muziek bij dementie

Woensdag 13 december aanvang 19.30 uur
De Kluis Kluistraat 10 Asten-Ommel
Interactieve lezing door Magchiel Bakker
 
Muziek helpt mensen met dementie!
 
Zoals bekend tast dementie het geheugen aan. Maar wat minder bekend is, is dat het vermogen om muziek te herkennen nog heel lang intact blijft. Het deel van ons brein dat reageert op muziek ligt heel dicht aan tegen het deel waarin het geheugen, stemmingen en emoties liggen. Muziek en de bijbehorende emoties liggen overal opgeslagen in ons brein.

Muziek is daarom een effectief middel om de communicatie op gang te brengen bij mensen met dementie. Door muziek kunnen we heel direct, zonder tussenkomst van rede of kennis communiceren. Het brengt de identiteit van mensen met dementie terug en brengt rust, ontspanning en afleiding.

In deze interactieve avond gaat psycholoog en muziektherapeut Machgiel Bakker dieper in op de helende functie die muziek kan hebben bij mensen met dementie. Bakker is mede-oprichter van Radio Remember, het online station voor mensen met dementie dat twee jaar geleden van start ging en inmiddels in meer dan 450 huiskamers in Nederland te beluisteren valt.

Hoe kan je muziek het beste inzetten in de zorg voor mensen met dementie? Welke muziek werkt wel en welke niet? U krijgt lang vergeten muziek te horen, die voor mensen met dementie nog steeds actueel is. Als u zelf te maken hebt met dementie in uw naaste omgeving krijgt u handvatten hoe u zelf om kunt gaan met muziek. Weet u welke muziek uw naaste mooi vindt? U bent welkom op deze informatieve en muzikale avond.

Iedereen is van harte welkom!

I.v.m. de organisatie wordt aanmelden op prijs gesteld maar is niet verplicht.
Informatie en of aanmelden: Onis Truus van Otterdijk 0493 441246 t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl
 
 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email