Vrijwilligers Lierop Leeft kregen mooie middag aangeboden

Om alle vrijwilligers te bedanken had het bestuur van onze dorpscoöperatie afgelopen zaterdag een vrijwilligersfeest georganiseerd. Om 12.00 uur werd er gestart met een gezamenlijke lunch. Voorzitter Martien Kusters gaf tijdens deze lunch nog eens aan hoe belangrijk alle vrijwilligers zijn voor Lierop Leeft. Zonder vrijwilligers geen Dorpscoöperatie! Na de lunch hield Driek Doezé een presentatie van wat er deze middag op het programma stond.
De vele vrijwilligers werden door hem in 6 groepen verdeeld en voorzien van documentatie die behoorde bij een uitgebreide vragenlijst over vooral Lieropse onderwerpen. De groepen gingen als het ware op excursie in eigen dorp. De trommelslager, de voordeuren van de bestuursleden, de tekeningen op het viaduct, de waterpomp, Herberghe de Coeckepanne, het kapelleke, Nirwana Tuinfeest van lang geleden, Florancia, het kunstwerk in het park, de jeu de boulesbaan bij Henricushof, de Gildewijk, het monumant van Frank Douchette enz. enz. Een grote variatie aan onderdelen kwamen voorbij. Verder moesten er diverse opdrachten vervuld worden en raadsels opgelost.
Na de wandeling (of fietstocht) was er in de Vurherd nog een prachtig optreden van de – nog naamloze – (folk)band van Martien Naus waarin o.a. ook de in Lierop nog wel bekende leerkracht Mariëtte Kroon meespeelde. De aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek. In de pauze was er ruimte voor de laatste groepsopdracht waarin fanatiek promotie werd gemaakt voor onze dorpscoöperatie. Na de tweede set maakte Driek de prijswinnaars bekend en werd om 19.00 uur de dag afgesloten.
Met dank aan de organisatie en de deelnemers van deze geslaagde eerste vrijwilligersdag.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email