Lettersoeplezing over mensen die moeite hebben met lezen en schrijven

Onis welzijn stuurde ons onderstaand bericht…

‘Ook in uw eigen omgeving en in uw (vrijwilligers-)werk komt u mensen tegen die laaggeletterd zijn, mogelijk zonder dit te herkennen. Mensen die onze taal minder vaardig zijn, hebben veel trucjes om dit te verbergen.
Wij willen u daarvan bewust laten zijn en u een handvat geven hoe hiermee om te gaan in uw dagelijkse leven en uw (vrijwilligers-)werk.
Werk je als professional of als vrijwilliger veel met mensen, sluit dan op maandag 17 of dinsdag 18 oktober aan bij de Lettersoeplezing.

Twee mensen die jarenlang moeite hadden met lezen en schrijven, vertellen hun eigen verhaal. Zij vertellen hoe zij zich jarenlang staande wisten te houden in de huidige maatschappij en geven inzicht in hoe je met mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven, kunt omgaan in je werk of vrijwilligerswerk. In het tweede deel van deze lezing wordt in kleine groepjes besproken hoe je laaggeletterdheid kunt signaleren bij iemand.
 
De bijeenkomst is op maandag in de bibliotheek in Someren en op dinsdag in de bibliotheek in Asten van 12.00 tot 14.00 uur en is gratis bij te wonen.
Opgeven is wel noodzakelijk bij:
Onis, Carien van Eijden, c.vaneijden@oniswelzijn.nl, 0493-441256
en Bibliotheek Helmond Peel, Sonja Trapman, s.trapman@bibliotheekhelmondpeel.nl.
 
 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email