Lierop Leeft gaat duofietsen….

De duofiets is besteld. De verwachte levertijd is rond 3 juni waarna op zaterdag 4 of zaterdag 11 juni de fiets zal worden gepresenteerd. Via de webpagina van Lierop Leeft en de pagina van SlaponLine zal worden bekend gemaakt wanneer de uitleen gaat starten.
 
De duofiets is voorzien van alle gemakken. Doel is om iedereen, die niet meer zelfstandig kan fietsen, te laten gaan fietsen met een maatje. Dit maatje kan een familielid, een vrijwilliger of een verzorgende zijn. Daardoor kunnen minder actieven weer nieuw sociaal contact opbouwen en hebben ze weer de gelegenheid de mooie natuur rondom Lierop te verkennen.
 
De fiets is uitgerust met accu trapondersteuning. Deze kan zo ingesteld worden dat de minder actieve bijrijder niet, meer of een beetje meefietst. Het zitje van de bijrijder kan worden gedraaid zodat deze makkelijker kan opstappen. De fiets is verder voorzien van een rollatordrager zodat de rollator ook meekan.
 
De werkgroep, bestaande uit Frans Cortooms-Maria Jacobs en Ben van Bussel, bekijkt of de uitleen geheel via de webpagina’s van Lierop Leeft en Slaponline kan geschieden via een on line reserveringssysteem. Op de beide webpagina’s komt hier meer nieuws over.
 
De fiets staat in een aparte stalling bij zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat 22. U reserveert via de webpagina en krijgt een akkoordbevestiging. Op de afgesproken datum én tijdstip meldt u zich bij de zorgboerderij en het daar altijd aanwezige personeel leent u de fiets uit. U levert de fiets daar ook weer in. De onkosten bedragen € 5,00 en hiermede worden de kosten van verzekering en onderhoud gedekt.
 
 
 Voor het gebruik maken van de fiets dient u lid te zijn van de dorpscoöperatie of kunt u lid worden. Als lid mag u natuurlijk ook gaan fietsen met een familielid die niet in Lierop woont. Als verkeersdeelnemer bent u altijd zelf verantwoordelijk voor uw gedrag in het verkeer en kan u daar dus ook wettelijk voor aansprakelijk worden gesteld. De dorpscoöperatie is nooit verantwoordelijk voor uw handelen.
 
De aanschaf van de fiets is mede mogelijk gemaakt door de geldelijke ondersteuning van de Stichting Steun Welzijnszorg Helmond en TSC Solo. Wij zijn hen daar zeer dankbaar voor.
 
Dorpscoöperatie Lierop Leeft heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt en hoopt dat er druk gebruik gemaakt wordt van deze unieke duofiets.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email