Onderzoek kleinschalig wonen

Werkgroep onderzoekt mogelijkheden kleinschalige woonvoorziening in Lierop

Wij willen onze leden graag ondersteunen om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Dat kan ook voor mensen met dementie nog een hele tijd lukken. De hulp van een partner of familie en vrienden en wellicht de dorpscoöperatie is daarbij vaak heel belangrijk. Toch kan er een moment komen dat dit allemaal niet meer lukt en dat gezocht moet worden naar een beschermde woonomgeving met professionele zorg. Wij vinden dat ook in Lierop een mogelijkheid zou moeten worden geboden om te blijven wonen in ons dorp, ook al heb je te maken met dementie. Daarom is een werkgroep ingesteld die onderzoekt of en zo ja, welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een kleinschalige woonvoorziening in Lierop. De werkgroep voert daarom gesprekken met zorgaanbieders en gaat op bezoek bij kleinschalige voorbeelden in bijv. Deurne en Aarle-Rixtel.

Mocht deze oriëntatie voldoende vertrouwen geven op een kans om ook in Lierop een voorziening te realiseren, dan gaan we met professionele hulp kijken of e.e.a. financieel haalbaar is en op welke locatie we een voorziening zouden kunnen realiseren.
Hoewel de vergrijzing en ook het aantal mensen met dementie toeneemt moet eveneens onderzocht worden of er op dit moment voldoende vraag is om ook in Lierop te komen tot een voorziening.
Er ligt dus een flinke opdracht voor de werkgroep!!!!

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email