Overleg over huurmogelijkheden in Lierop

Op 11 mei jl. hebben enkele leden van onze werkgroep en een potentiële huurder een gesprek gehad met wethouder Leon van de Moosdijk en een beleidsmedewerker van Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Someren over het huurdersprobleem in Lierop en dan met name voor jongeren.

• Op ons verzoek gaat de gemeente in gesprek met woningbouwcorporatie Wocom om aandacht te vragen voor dit probleem.
• De werkgroep gaat in gesprek met woningcorporatie Mooiland, eigenaar van ’t Alfort, over het toewijzingsbeleid van deze woningen en of de mogelijkheid bestaat dat ook Lieropse jongeren hiervoor in aanmerking komen.
• Nadat particuliere investeerders niet in aanmerking kwamen voor de lagere (sociale) grondprijs voor de bouw van huurwoningen op het Gildeplein bleek deze investering onrendabel en is hier van afgezien.
De werkgroep gaat bekijken wat de mogelijkheden voor investeerders zijn, om bestaande woningen/gebouwen om te bouwen naar studio’s, appartementen of kamers voor jongeren in Lierop.
Heeft u naar aanleiding van bovenstaand vragen of suggesties dan kunt u contact opnemen met de werkgroep Wonen van de Dorpscoöperatie.
 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email