Afgelopen maandag is gestart met de bouw van 10 woningen aan het Gildeplein. Het betreft een CPO project waar 10 jonge starters uit Lierop hun eigen koopwoning hebben. Dit project is destijds mede door toedoen van de werkgroep wonen van dorpscoöperatie Lierop Leeft vorm gegeven. Ook nu is er nog voor mensen van een andere leeftijdscategorie de mogelijkheid om mee te liften in dit project. Er is nog voor 5 kavels subsidie beschikbaar waarbij vrijstaande, halfvrijstaande en seniorenwoningen tot de mogelijkheden behoren. Voor diegene die interesse hebben om te bouwen, of hierin willen investeren, b.v. om tijdelijk te verhuren en er later zelf  willen gaan wonen, kunnen voor vragen contact op nemen met wonen@lieropleeft.nl.
De werkgroep wonen is op dit moment nog altijd heel druk met het creëren van mogelijkheden voor mensen die een woning willen huren. Het is belangrijk dat deze mensen zich als woningzoekende bij de woningcorporaties inschrijven. Doe dit tijdig, ook al is dit nog niet direct aan de orde, de tijd dat u ingeschreven staat bij een corporatie telt en krijgt u iets aangeboden dan kunt u dit zonder verdere gevolgen afwijzen en blijft u ingeschreven staan. Vrijkomende woningen in Henricushof worden toegewezen aan kandidaten van 55 jaar en ouder. Voor woningen aan ‘t Alfort mogen zich kandidaten uit elke leeftijdsgroep inschrijven.
Inschrijven voor een huurwoning op ’t Alfort kan bij www.mooiland.nl. Voor een huurwoning in Lierop of in Henricushof schrijf je in via www.wooniezie.nl, waarin woningcorporatie Wocom met andere corporaties samenwerkt.  Het is voor de werkgroep wonen belangrijk dat we weten wie in Lierop ingeschreven staat en op zoek is naar een huurwoning. Wij kunnen op die manier kracht bijzetten in onderhandelingen met diverse instanties. Dus heeft u zich ingeschreven meld het ons of hebt u vragen over huren, neem contact op met wonen@lieropleeft.nl.
 
Voor de korte termijn zijn we nog altijd opzoek naar woningeigenaren met een vrije woning welke deze voor de verhuur willen inzetten of misschien investeerders welke deze woningen willen kopen en met wat aanpassingen geschikt kunnen maken voor meerdere huurders. Ook hiervoor is wonen@lieropleeft.nl het aanknopingspunt, maar als u het makkelijker vindt iemand van de werkgroep wonen over al het bovenstaande te spreken vernemen wij het graag en ook dan helpen we u verder. 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email