De kogel is door de kerk, de duofiets komt er!

De kogel is door de kerk: de duofiets komt er! Streefdatum is 1 juni 2016.

In oktober j.l. kwam bij Lierop Leeft een verzoek per mail binnen om de haalbaarheid van de aanschaf van een duofiets te onderzoeken. De kinderen zouden dan met hun vader of hun moeder kunnen gaan fietsen omdat die niet meer in staat waren zelfstandig te fietsen. Een werkgroepje, bestaande uit Maria Jacobs/Frans Cortooms en Ben van Bussel, ging aan de slag. Men kwam al snel uit bij een stichting in Drenthe met de naam “Samen op de duofiets”. Hun voorzitter Martin Jacobs heeft ons voorzien van een stroom aan informatie en tips. Hun stichting heeft maar liefst 11 duofietsen, 2 rolstoelfietsen, een transportfiets en een aanhangwagen. Voorzien van hun informatie hebben we contact gezocht met de fabrikant, onze zorgverzekeraar Medicura en ErgoSom (ergotherapeutisch adviesbureau). Ergosom heeft ons voorzien van alle eisen waaraan de duofiets zou moeten voldoen om voor een brede doelgroep inzetbaar te zijn. Medicura heeft voor ons de gesprekken gevoerd met de fabrikant en uiteindelijk kunnen zorgen voor een aantrekkelijke prijs. De werkgroep heeft vervolgens contact gezocht met de stichting Steun Welzijnszorg Helmond en bij deze stichting een subsidieaanvraag ingediend. Deze aanvraag is volledig gehonoreerd. 

Tevens heeft TSC SOLO hun oudjaarstoertocht benut om voor ons doel te fietsen. De opbrengst van € 720,20 was groots en deze kunnen we gebruiken voor toekomstige onkosten. Daardoor hebben wij op woensdag 6 april j.l. de fiets kunnen bestellen. De fiets zal gestald worden in zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat en van daaruit zal de fiets ook uitgeleend gaan worden. Het streven is om rond 1 juni de fiets te presenteren en met de uitleen via de webpagina van Lierop Leeft te starten.
Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan een on line reserveringssysteem, alle vragen rond de verzekeringen en de praktische zaken als stalling, onderhoud etc.
Het hardste hebben we echter VRIJWILLIGERS/ MAATJES NODIG, die met de duofiets en bijrijders gaan fietsen. De fiets heeft accuondersteuning, dus gemak siert de mens. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de werkgroep t.w. Maria Jacobs, Frans Cortooms of Ben van Bussel. Of bel even naar telefoonnummer 0492-331957.
Mensen of verenigingen die het project willen steunen met een welkome gift zijn ook daar welkom.
Wij houden u verder op de hoogte!

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email