Uitleenpost medische hulpmiddelen geopend

Op zaterdag 2 mei om 14.00 uur werd de Uitleenpost medische hulpmiddelen officieel geopend door het door een afgeplakte deur binnenrijden van ‘Gertje’ Hurkmans met zijn scootmobiel.

De uitleenpost valt onder de werkgroep Zorg van dorpscoöperatie Lierop Leeft. Voorafgaande aan de fysieke opening legde Coordinator Ben van Bussel nog eens uit hoe de voorbereiding en de verwezenlijk van deze uitleenpost tot stand was gekomen. Voor de niet aanwezige grotere materialen in de uitleenpost is als zorgleverancier gekozen voor Medicura uit Nederweert.

Samen met hen is voor een constructie gekozen die past in deze moderne tijd en die op dit moment uniek is binnen de participatie-samenleving die de overheid zo graag wil stimuleren. De overeenkomst met de dorpscooperatie werd getekend door Martien Kusters, Maria van Lieshout en dhr. Custers van Medicura.

Ook stelde Ben van Bussel zijn collega vrijwilligers die zich in gaan zetten voor deze uitleenpost voor.

Monique Willems is medecoordinator en verder zitten er vrijwilligers in het team die de techniek verzorgen en die de telefonische dienst – 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-209167377 – op zich gaan nemen.

Cor van Oosterhout, Fred van de Wittenboer, Michel vd Burg, Frans Neervens, Daan Vlemmix en Toon Maas maken het team compleet. Het Open Huis dat volgde op de officiele opening kende een ruime belangstelling. Nu maar afwachten hoeveel gebruik er gemaakt gaat worden van deze belangrijke voorziening binnen de Lieropse gemeenschap.

Afgelopen donderdag zijn in ieder geval al de eerste twee krukken uitgeleend, een goed begin!

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email