Start uitleenpost op 1 mei 2015

Per 1 mei 2015 start de uitleenpost medische hulpmiddelen…

Onder verantwoordelijkheid van de werkgroep Zorg hebben 8 vrijwilligers de handen in elkaar geslagen. In de afgelopen maanden hebben zij een model ontwikkeld waar de leden van de coöperatie hun voordeel mee kunnen doen.
Woningbouwvereniging WoCom heeft in het kader van de leefbaarheid van de kleine kernen een groot aandeel gehad in het beschikbaar stellen én gereed maken van de locatie.
In Henricushof aan de Offermansstraat 7 is de voormalige badkamer verbouwd tot een geschikte en functionele ruimte voor het uitstallen van de hulpmiddelen.
 
Diverse benaderde fondsen hebben financiën beschikbaar gesteld om deze basisuitleenpost te kunnen inrichten.
Hierbij moet gedacht worden aan: krukken (ook voor kinderen), wandelstokken, rollators, helping hands, 4 poot wandelstokken, rolstoelen, postoel, klossen, bedpannen enz.
De leden kunnen deze lenen tegen betaling van een borg, welke bij de afloop van de afgesproken termijn teruggegeven wordt.
In de uitleenpost zijn ook hulpmiddelen op voorraad welke tegen hoge kortingen kunnen worden gekocht. Hierbij kan worden gedacht aan kunststof po’s en urinalen, zowel voor mannen als voor vrouwen.
 
Veel tijd is in de afgelopen maanden besteed aan gesprekken met grotere en kleinere zorgleveranciers voor de niet in de uitleenpost aanwezige materialen.
De uitleenpost zou voor die middelen als het ware een vervoermiddel moeten hebben om het bij de leden te krijgen. Denk hierbij aan: hoog/laag bedden, speciale matrassen, op maat te maken rolstoelen etc. Uiteindelijk is gekozen om een samenwerking aan te gaan met zorgleverancier Medicura in Nederweert.
Uit de gesprekken is een concept ontwikkeld dat op dit moment uniek is binnen de participatie-samenleving die de overheid zo graag wil stimuleren. Hierbij worden alle verplichtingen richting overheid als wel de zorgverzekeraars gewaarborgd.
 
De uitleenpost bemiddelt voor de leden de levering van de hulpmiddelen en zorgt voor de verwerking richting zorgverzekeraars en leden.
Zoals gezegd en geschreven: 8 vrijwilligers zorgen voor een goede organisatie op 7 dagen in de week en 24 uren per dag!
De uitleenpost is bereikbaar op het mobiele telefoonnummer 06-20916737 . Een medewerker van de telefonische hulpdienst zal de leden te woord staan of de leden kunnen inspreken op het antwoordapparaat waarna zo snel mogelijk een afspraak zal worden gemaakt. Vanaf vrijdag 1 mei kan dit nummer gebeld worden!
 
Op ZATERDAG 2 MEI zal op een bescheiden feestelijke manier de uitleenpost geopend worden. Van 14.30 tot 16.00 uur wordt iedereen in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de uitleenpost en met de 8 vrijwilligers tijdens een OPEN HUIS in Henricushof, Offermansstraat 7. Iedereen is daar van harte bij uitgenodigd.
 
Voor informatie over de uitleenpost kunt u contact opnemen met het mobiele nummer van de uitleenpost of met de coördinator Ben van Bussel, tel. 0492-331957 of b.bussel5@upcmail.nl 
Natuurlijk is de informatie ook te vinden op deze website.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email