Eerste bijeenkomst CPO Nirwana

Van de werkgroep ‘wonen’ kregen we onderstaand bericht….
‘Hoewel we met de werkgroep Wonen van de dorpscoöperatie een grotere opkomst hadden verwacht hebben we toch een informatieve en succesvolle bijeenkomst gehad. Met de jonge volwassenen hebben we de mogelijkheden bekeken om in de toekomst in Lierop zelfstandig te gaan wonen. Behalve dat er belangstelling is voor goedkope huur als mogelijk tussenoplossing is vooral de belangstelling voor een eigen woning middels een Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO) groot. Dit ook omdat een CPO project op je budget en woonwensen kan worden afgestemd. Een CPO project is overigens niet alleen bestemd voor starters maar in principe elke woning die binnen de bouwlocatie (Gildeplein) wordt gebouwd kan hierbij aansluiten.
 
Omdat het in Lierop bijna uitgesloten is om voor een goedkope huurwoning in aanmerking te komen kunnen we gaan inventariseren of er woningeigenaren zijn die een woning willen omzetten naar studio’s of kamerverhuur.
De aanwezigen hebben zich ingeschreven om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Degenen die niet aanwezig zijn geweest en belangstelling hebben voor “wonen in Lierop” kunnen zich alsnog melden bij onze werkgroep Wonen. Op maandag 8 december is er in de Vurherd een informatieavond voor een bouwproject voor goedkope woningen waarbij wij als werkgroep ook aanwezig zullen zijn’. (Foto: Rob Fritsen Siris).
 
 

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email