Volg ons ook op de sociale media: Twitter Facebook

Veilig wonen in Lierop, werk aan de winkel!

04/10/2019
 
Nadat de politie vastgesteld heeft dat in Lierop de meeste inbraken plaats vinden in woningen aan de Laan ten Boomen en de Hogeweg heeft er in samenwerking met de gemeente en politie afstemming met de bewoners van deze straten plaats gevonden.

Ook onze werkgroep Wonen is hierbij betrokken.

Door op een willekeurig moment laat in de namiddag door die straten te lopen werden al diverse inbraakgevoelige zaken waargenomen. Inbrekers willen graag snel handelen en niet gezien worden. Zichtbare gevels (ramen en deuren) zonder afschermende begroeiing en met verlichting dragen er toe bij dat het inbrekers afschrikt. Met daarbij goed hang- en sluitwerk voorkom je nog geen inbraken maar maak je de kans op inbraken wel veel kleiner. En het is natuurlijk goed voor het veiligheidsgevoel. Met de lange zomeravonden voelen we ons wat veiliger maar we gaan nu snel de donkere maanden in. In het donker met herfstwinden en -geluiden zijn de ideale omstandigheden voor het inbrekersgilde. Daarom, als iemand zich niet veilig voelt en denkt dat er verbetermogelijkheden zijn bij de woning, wacht dan niet af maar neem maatregelen. Als straat/buurt zijn er whatsapp-alert groepen waarmee de bewoners elkaar kunnen ondersteunen. Als die er bij u niet is neem dan met buurtbewoners contact op of die behoefte bij hen er ook is, de gemeente kan daarbij ook helpen whatsappalertgroep@someren.nl
 
Individueel kan je natuurlijk ook aan de slag. Behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met Henriëtte v.d. Mortel gemeente Someren, onze wijkagent Marianne van Kempen of met onze werkgroep Wonen, contactpersonen Toon v.d. Ven en Toon v.d. Hurk.

Werkgroep Wonen
Dorpscoöperatie Lierop Leeft
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Algemeen| Laatste nieuws| Werkvelden| Ik heb een vraag| Duofiets reserveren| Vraag & aanbod| Contact| Links| Agenda

Dorpscoöperatie Lierop
Gebergte 6
5715 PM Lierop
Mail:info@lieropleeft.nl
Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop